Blog > Komentarze do wpisu
PASTA Z TUŃCZYKA I JAJEK

To jeszcze jedna propozycja na pyszną pastę do pieczywa. Mi najlepiej smakowała z tostami opiekanymi. Ta pasta również jest pyszna, bardziej konkretna w smaku. Polecam!

   

Składniki na pełną miseczkę:

  • puszka tuńczyka w zalewie własnej - może być w oleju
  • 3 jajka
  • mała puszki kukurydzy
  • 4 ogórki kiszone lub konserwowe
  • szczypiorek 
  • majonez
  • jogurt
  • sól
  • pieprz

Jajka ugotować na twardo. Tuńczyka odcedzić. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać tuńczyka, kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Wymieszać majonez z jogurtem w dowolnych proporcjach. Doprawić solą i pieprzem. Smarować tosty jak są jeszcze ciepłe.

Smacznego!

niedziela, 20 stycznia 2013, kuchniakasi

Polecane wpisy

  • KREM A'LA SNICKERS

    Jeszcze jakiś czas temu, wyszperałam przepis na to cudo :) To jeden z tych przepisów, które po prostu by za mną chodziły dopóki bym go nie zrobiła...no taka ich

  • SOS BOLOŃSKI

    Wiem, wiem, że można po prostu iść i kupić gotowy sos w słoiczku i mieć problem z głowy ale uwierzcie, dania z własnoręcznie zrobionym sosem są o niebo lepsze -

  • SOS WANILIOWY

    Ten przepis zaczerpnęłam z Kwestii smaku. Muszę przyznać jest bardzo dobry i mega wciąga ;] Autorka polecała go do bułeczek brioszek z konfiturą pomarańczową al