Blog > Komentarze do wpisu
BLONDIES

Klasycznie ciasto to brownie. Ale oczywi¶cie istnieje też w wersji blond  - z biał± czekolad± oraz migdałami. Te dwa składniki ¶wietnie się ze sob± komponuj±. Polecam! Przepis pochodzi z strony mojewypieki.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 80 g masła
  • 1/3 szklanki drobnego cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 3/4 szklanki m±ki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150g + 50g białej czekolady
  • pół szklanki posiekanych obranych migdałów

W małym garnuszku roztopić masło, następnie dodać 150 g połamanej czekolady. Podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady, cały czas mieszaj±c. W innym naczyniu wymieszać składniki sypkie - m±kę, cukier, sól, proszek do pieczenia. Dodać jajka, ekstrakt z wanilii i ciepł± czekoladę, wszystko zmiksować na gładk± masę. Na końcu wrzucić posiekane migdały i biał± czekoladę (50 g), wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem foremki. Piec w temperaturze 180ºC około 25 minut.

Smacznego :)

niedziela, 20 stycznia 2013, kuchniakasi

Polecane wpisy

  • MAKOWIEC ZAWIJANY

    Tym razem propozycja na makowiec, jedno z ¶wi±tecznych ciast. Oczywi¶cie pocz±tkowo miałam nie robić makowca, ponieważ było już zaplanowanych tyle ciast, ale có

  • TORT TĘCZOWY Z GALARETEK

    No i teraz jeden z ważniejszych przepisów :):):) Otóż torcik zrobiony z okazji podwójnego ¦WIĘTA, otóż: 80 lat mojej babci Hani oraz 3 latka mojej bratanicy rów

  • ENSAIMADA

    Jaki¶ czas temu trafiłam na ten przepis na blogu chilitionka.wordpress... jak to zwykle bywa przez przypadek. Od razu mnie urzekł i wiedziałam, że w niedalekiej