Blog > Komentarze do wpisu
PIER¦ Z KURCZAKA W CIE¦CIE FRANCUSKIM
Tym razem propozycja na szybk± przek±skę lub kolacje na ciepło, chociaż w sumie można to je¶ć o każdej porze...jak kto¶ lubi ;) Wystarczy tylko zakupić / zrobić ciasto francuskie ( ja jak na razie nie porwałam się jeszcze na produkcję tego cuda ;) ), pokroić pier¶ z kurczaka i doprawić ulubionymi przyprawami, upiec i gotowe. Zrobiłam je w postaci małych paczuszek. Zreszt± zdjęcia poniżej :) Podaję je z sosem najprostszym jaki może być: majonez wymieszany z ketchupem w proporcji 1:1. Oto efekty
Składniki:*
* to s± składniki na przek±skę. Takich paczuszek wyszło mi ok 15. Pier¶ umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę. Doprawić do smaku. Ciasto pokroić na kwadraty, na każdym z nich ułożyć odrobinę mięsa. Tak jak na zdjęciu poniżej. Każdy bok kwadratu złożyć do ¶rodka. Powstan± takie paczuszki: Wysmarować je jajkiem i dla lepszego smaku a przy okazji efektu posypać ziołami na wierzchu. Piec ok. 20 min w 180 ºC. Podawać z sosem majonezowo- ketchupowym, o którym wspominałam wcze¶niej. Można również przyrz±dzić jak±¶ sałatkę ze ¶wieżych warzyw. Smacznego! :) poniedziałek, 21 lutego 2011, kuchniakasi
|
|