Blog > Komentarze do wpisu
RYŻ Z SOSEM SŁODKO - KWAŚNYM

Bardzo proste i szybkie danko w sam raz na obiadek. Dla tych, którzy mają już dość schabowych w tradycyjnej postaci ;) Wystarczy tylko ugotować ryż, wymieszać z sosem, pokroić kotleta, podgrzać i gotowe.

Składniki:

  • tradycyjny kotlet schabowy
  • torebka ryżu
  • sos słodko - kwaśny np Łowicz

Tak jak wcześniej pisałam - sprawa jest naprawdę prosta. Gotujemy ryż zgodnie z zaleceniami. W tym czasie podgrzewamy sos z pokrojonym w kosteczkę kotletem. Po ugotowaniu ryżu dorzucamy do sosu, mieszamy i gotowe :)

Smacznego! :)

poniedziałek, 26 kwietnia 2010, kuchniakasi

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: P.J., *.warszawa.vectranet.pl
2010/04/27 21:48:04
Jedno z lepszych dań kuchni azjatyckiej jakie jadłem. Osobiście preferuje sos firmy UncleBeans. Szybko, smacznie i niedrogo czyli to co tygrysy lubią najbardziej.
-
Gość: Gosia_K, *.chello.pl
2010/04/27 21:51:07
Świetne danie :) W smaku idealne i szybkie w przygotowaniu. Na prawdę polecam